De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Beenhouwerij

Duurzaamheid

Ook in onze beenhouwerij is duurzaamheid belangrijk. De gesneden charcuterie van je Colruyt-beenhouwerij verpakken we in recycleerbare kartonnen schaaltjes. Door de schaaltjes uit EPS-kunststof te vervangen, heb je minder afval en verlagen we de impact op de klimaatverandering met 55 %*.

Maximaal recycleerbaar

Ons schaaltje is een duurzamere verpakking die maximaal gerecycleerd kan worden. Het mag thuis gewoon bij het oud papier, zonder vleesrestjes natuurlijk. Daardoor verkleint het volume van de restafvalzak. Onze vorige charcuterieschaaltjes uit kunststof bestonden voor 98 % uit lucht, maar namen wel veel plaats in de vuilniszak in.

90 % papier

Het schaaltje bestaat voor 90 % uit papier. De bodem is grotendeels van karton, gecertificeerd met het FSC-label voor duurzaam bosbeheer. Een dun filmlaagje aan de binnenkant vermijdt direct contact tussen de charcuterie en het karton.

Het schaaltje wordt afgesloten met een dunne, transparante folie die bij het restafval mag en bijna geen plaats inneemt.

Beter voor het milieu

Dankzij de verpakking brengen we jaarlijks 12,5 miljoen minder schaaltjes of 130 ton minder kunststof in omloop. Tijdens de hele levensloop, van productie over transport tot verwerking, zorgt ze voor 55 % minder impact op de klimaatverandering.

Voor charcuterie in sneetjes

In de kartonnen schaaltjes verpakken we charcuterie in sneetjes van de beenhouwerij, zoals ham, salami of vleesbrood.

Ons andere verse vlees in de beenhouwerij verpakken we nog altijd in de kunststof schaaltjes, tot we een duurzaam alternatief gevonden hebben dat bestand is tegen de natuurlijke sappen van het vlees.

*Impact op de klimaatverandering berekend volgens IPCC 2013 GWP 100a.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER