De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Glutenvrij

Sommige mensen verdragen gluten niet goed, anderen schrappen het gewoon graag van hun menu. Bij Colruyt vind je een uitgebreid assortiment glutenvrije producten. En dankzij de MyColruyt-app kan je je voedingsvoorkeuren toevoegen aan je profiel. Zo zie je in één oogopslag welke producten geschikt zijn.

Wat is gluten?

Gluten is een eiwit dat in veel granen zit, zoals tarwe, rogge, spelt en gerst. Het zorgt ervoor dat de structuur van deeg stevig genoeg is en dat het deeg goed rijst. Het eiwit komt niet alleen voor in brood of gebak, maar ook in producten met een glutenbevattend bindmiddel, zoals soep, saus of ijs.

Glutenvrije producten bij Colruyt

Een product is glutenvrij als het minder dan 20 ppm (parts per million) gluten bevat. Bij Colruyt hanteren we strenge regels om contaminatie te vermijden. Zo moeten producten die niet hermetisch gesloten zijn, zoals glutenvrij brood, op het bovenste schap staan.

Je vindt heel wat glutenvrije producten bij Colruyt.

Gluten vermeld op de verpakking

Volgens de wetgeving op de allergenen is het verplicht om op de ingrediëntenlijst duidelijk te vermelden welk ingrediënt allergenen bevat, zoals ‘tarwe (gluten)’. Op de verpakkingen van onze eigen merken (Boni Selection, Everyday) vermelden we ook mogelijke sporen van gluten.

Glutenvrij icoon

Boni Selection No gluten

In samenwerking met klanten ontwikkelde Boni Selection het glutenvrije assortiment No gluten. Daarin vind je basisproducten zoals brood en pasta (spaghetti en penne rigate). Maar evengoed koekjes (brownies, amandelgebak …), granola en kant-en-klare maaltijden. Waar mogelijk zijn de No gluten-producten ook lactosevrij. Je herkent het assortiment makkelijk aan de specifieke verpakking en aan het officiële glutenvrij-logo.

colruyt glutenvrij logo

Eigen glutenvrij icoon

Colruyt ontwikkelde zelf ook een glutenvrij icoon. Daarmee duiden we aan welke producten geen gluten bevatten.

MyColruyt-app: stel je glutenvrij profiel in

Wist je dat je in de MyColruyt-app je smaakprofiel kunt instellen op glutenvrij? Zo zie je makkelijk welke producten en recepten voor jou geschikt zijn. 

Stap 1 - Download de MyColruyt-app

Installeer de app op je smartphone en meld je aan met je Xtra-login.

Stap 2 - Stel je profiel in

Ga in de MyColruyt-app naar Mijn profiel en duid bij Mijn voorkeuren de optie Glutenvrij aan

Stap 3 - Check welke producten geschikt zijn

Vanaf nu verschijnt telkens een groene duim bij geschikte producten en recepten. En in één tik zet je die producten op je digitale boodschappenlijstje.

Allergeenvrije workshops bij Colruyt Group Academy

Ben je gevoelig aan gluten of lactose? Of ben je nieuwsgierig naar een gluten- en lactosevrij dieet? Wij helpen je op weg! Colruyt Group Academy voorziet interessante workshops en een lezing op maat.

Naar Colruyt Group Academy

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER