De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Halal

Halal betekent letterlijk ‘toegelaten’. Halal is een levensstijl die zich onder meer uit via voedingspatroon. Het is belangrijk voor een deel van onze klanten. Opdat ook zij vlot halalproducten kunnen kiezen hebben we vanuit efficiëntie onze eigen formule bepaald.

Wat is halal?

Er bestaat geen eenduidige en exclusieve definitie van halal. Als instrument voor onze klanten hanteren we een eigen definitie die past binnen ons beleid. Omwille van ons groepsprincipe rond dierenwelzijn is vlees daar niet in opgenomen. We zien halal dus als vegetarisch én alcoholvrij.

Halal = vegetarisch + alcoholvrij

Halal bij Colruyt

In navolging van ons groepsprincipe werkt Colruyt uitsluitend met producten van verdoofd geslachte dieren. Daarnaast kunnen en willen we andere culturele vereisten niet integreren in het productieproces. We verkopen dus geen vers halalvlees of charcuterie van eigen merken (Boni Selection, Everyday). Daarom nemen we vegetarisch op in onze definitie.

Halal in de MyColruyt-app

In een eerste stap kan je halalproducten terugvinden via de MyColruyt-app. Bij je persoonlijke profiel bestaat er naast de voorkeur veggie, vegan en zonder alcohol ook een ‘halal’-voorkeur. Dat is een samenstelling van de voorkeuren veggie en alcoholvrij (met mogelijkheid tot uitzondering van azijn).

Stap 1 - Download de MyColruyt-app

Installeer de app op je smartphone en meld je aan met je Xtra-login.

Stap 2 - Stel je profiel in

Ga in de MyColruyt-app naar Mijn profiel en duid bij Mijn voorkeuren de optie Halal aan

Stap 3 - Check welke producten geschikt zijn

Vanaf nu verschijnt telkens een groene duim bij geschikte producten en recepten. En in één tik zet je die producten op je digitale boodschappenlijstje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER