De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Vegetarisch

In een vegetarisch dieet eet je geen vlees of bijproducten van geslachte dieren. Je vindt heel wat vegetarische producten bij Colruyt. Niet alleen vleesvervangers, maar ook koekjes, kaas en snoep.

Wat is vegetarisch?

Wat vegetarisme betreft, bestaan er verschillende definities. De ene vegetariër vervangt alleen het vlees op z’n bord, de andere vermijdt ook gelatine en dierlijk stremsel. 

Vegetarische producten bij Colruyt

Bij Colruyt hanteren we een vrij strikte definitie, zodat ook de meest strikte vegetariërs zeker zijn dat de producten die ze kopen niet afkomstig zijn van geslachte dieren.

Vegetarische producten bevatten geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, weekdieren of insecten, en ook geen bijproducten van geslachte dieren, zoals dierlijk stremsel en gelatine.
 
Geklaarde dranken (heldere sappen, wijnen en bieren) beschouwen we als niet-vegetarisch.
 
Dan zijn er nog een heleboel E-nummers van dierlijke oorsprong. Ook die mogen niet in vegetarische producten zitten. Het gaat om E120, E542, E640, E904, E920, E921 en E1000. Bij nog heel wat andere E-nummers vragen we bij onze leveranciers na of de oorsprong dierlijk of plantaardig is. Zo kunnen we met zekerheid aangeven of een product al dan niet geschikt is voor jou.

Eigen vegetarisch icoon

Is een product volgens onze normen vegetarisch, dan herken je het aan dit icoon.

MyColruyt-app: stel je vegetarisch profiel in

Wist je dat je in de MyColruyt-app je smaakprofiel kunt instellen op vegetarisch? Zo zie je makkelijk welke producten en recepten voor jou geschikt zijn. 

Stap 1 - Download de MyColruyt-app

Installeer de app op je smartphone en meld je aan met je Xtra-login.

Stap 2 - Stel je profiel in

Ga in de MyColruyt-app naar Mijn profiel en duid bij Mijn voorkeuren de optie Vegetarisch aan

Stap 3 - Check welke producten geschikt zijn

Vanaf nu verschijnt telkens een groene duim bij geschikte producten en recepten. En in één tik zet je die producten op je digitale boodschappenlijstje.

Vegetarische workshops bij Colruyt Group Academy

Nieuwsgierig naar een vegetarisch dieet? Of wil je gewoon één dag per week een vegetarische maaltijd op tafel zetten? Wij helpen je op weg! Colruyt Group Academy voorziet interessante workshops en een lezing op maat.

Naar Colruyt Group Academy

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER