- Bewaar

- Bewaar
Open lasagne met tonijn, spinazie en ricotta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de ricotta en de room.
-
Pers de citroen.
-
Hak de dille fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).
-
Meng enkele druppels citroensap en de dille onder het ricottamengsel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de lasagnevellen beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.
-
Warm even terug op in de kookpot.
-
Maak een bodempje van spinazie, leg er een lasagnevel op en besmeer met het ricottamengsel. Herhaal en eindig met spinazie.
-
Bedruppel met extra vierge olijfolie en werk af met enkele dilletakjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de ricotta en de room.
-
Pers de citroen.
-
Hak de dille fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).
-
Meng enkele druppels citroensap en de dille onder het ricottamengsel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de lasagnevellen beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.
-
Warm even terug op in de kookpot.
-
Maak een bodempje van spinazie, leg er een lasagnevel op en besmeer met het ricottamengsel. Herhaal en eindig met spinazie.
-
Bedruppel met extra vierge olijfolie en werk af met enkele dilletakjes.