Open lasagne met tonijn, spinazie en ricotta
Open lasagne met tonijn, spinazie en ricotta

Open lasagne met tonijn, spinazie en ricotta

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Energie 1766 kj
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 3.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 30.2 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Groente, fruit, noten en oliën 37 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de ricotta en de room.

  3. Pers de citroen.

  4. Hak de dille fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  5. Meng enkele druppels citroensap en de dille onder het ricottamengsel. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de lasagnevellen beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  10. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.

  11. Warm even terug op in de kookpot.

  12. Maak een bodempje van spinazie, leg er een lasagnevel op en besmeer met het ricottamengsel. Herhaal en eindig met spinazie.

  13. Bedruppel met extra vierge olijfolie en werk af met enkele dilletakjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de ricotta en de room.

  3. Pers de citroen.

  4. Hak de dille fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  5. Meng enkele druppels citroensap en de dille onder het ricottamengsel. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de lasagnevellen beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  10. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.

  11. Warm even terug op in de kookpot.

  12. Maak een bodempje van spinazie, leg er een lasagnevel op en besmeer met het ricottamengsel. Herhaal en eindig met spinazie.

  13. Bedruppel met extra vierge olijfolie en werk af met enkele dilletakjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Energie 1766 kj
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 3.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 30.2 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Groente, fruit, noten en oliën 37 %

Bekijk het recept digitaal