Aardappelgnocchi met kastanjechampignons en spinazie
Aardappelgnocchi met kastanjechampignons en spinazie

Aardappelgnocchi met kastanjechampignons en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 336 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 2.6 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 10.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 4 of in 6.

  5. Hak de hazelnoten heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm.

  9. Zet het vuur lager, roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 2 à 3 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 2 à 3 min. afgedekt verder garen.

  11. Afwerking:
  12. Meng de champignons en spinazie met de gnocchi. Druppel er de walnotenolie over en bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 4 of in 6.

  5. Hak de hazelnoten heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm.

  9. Zet het vuur lager, roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 2 à 3 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 2 à 3 min. afgedekt verder garen.

  11. Afwerking:
  12. Meng de champignons en spinazie met de gnocchi. Druppel er de walnotenolie over en bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 336 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 2.6 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 10.2 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Lazy Bear Chardonnay Lodi Region California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal