Aardappelpizza met feta en rucola
Aardappelpizza met feta en rucola

Aardappelpizza met feta en rucola

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6 g
Eiwit 15.7 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Mix de helft van de rucola met de olijfolie en de pijnboompitten tot een gladde puree. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  8. Leg het pizzadeeg met het bakpapier open op een bakplaat. Verdeel het rucolamengsel over het deeg tot op 1 cm van de rand. Schik er de aardappelschijfjes naast elkaar op. Verdeel er de kerstomaten, de rode ui en het knoflook over. Verkruimel er de feta over en kruid met de tijm. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Werk net voor het opdienen af met de rest van de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Mix de helft van de rucola met de olijfolie en de pijnboompitten tot een gladde puree. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  8. Leg het pizzadeeg met het bakpapier open op een bakplaat. Verdeel het rucolamengsel over het deeg tot op 1 cm van de rand. Schik er de aardappelschijfjes naast elkaar op. Verdeel er de kerstomaten, de rode ui en het knoflook over. Verkruimel er de feta over en kruid met de tijm. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Werk net voor het opdienen af met de rest van de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6 g
Eiwit 15.7 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Vino Rosso d'Italia 'Buon Viaggio'

Bekijk het recept digitaal