Aardappelschotel met witloof, noten en champignons
Aardappelschotel met witloof, noten en champignons

Aardappelschotel met witloof, noten en champignons

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 5.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 16 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij middendoor.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie en de walnoten grof. Meng onder de ricotta en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er het ei onder en kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het witloof 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Schik de stronken naast elkaar in een ovenschaal.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de champignons en het knoflook 5 min. op een hoog vuur.

  13. Verdeel de champignons over de stronken witloof en lepel er de ricottamengeling over. Bedek alles met de puree.

  14. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Deze schotel kan je helemaal vooraf klaarmaken tot en met stap 5. Dek hem af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Opwarmen doe je in een halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij middendoor.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie en de walnoten grof. Meng onder de ricotta en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er het ei onder en kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het witloof 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Schik de stronken naast elkaar in een ovenschaal.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de champignons en het knoflook 5 min. op een hoog vuur.

  13. Verdeel de champignons over de stronken witloof en lepel er de ricottamengeling over. Bedek alles met de puree.

  14. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Deze schotel kan je helemaal vooraf klaarmaken tot en met stap 5. Dek hem af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Opwarmen doe je in een halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 5.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 16 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Saison Dupont Biologique Blond bier met intense hoparoma's. De hoppige smaak wordt aangevuld met een toets van gist. Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Western Cape - Zuid-Afrika Krokante witte wijn met een vrolijke, exotische fruitneus en frisse zuren in de smaak.

Bekijk het recept digitaal