Advocaat-ricottataartjes met vijgen
Advocaat-ricottataartjes met vijgen

Advocaat-ricottataartjes met vijgen

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij 4 cirkels uit het vel bladerdeeg. Beboter 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) en bestrooi met de bloem. Leg er de bladerdeegcirkels in en prik enkele keren met een vork in het deeg. Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

  4. Bak het bladerdeeg 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Verwijder het bakpapier en de bonen uit de taartvormpjes en bak de taartjes nog 5 min. in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  5. Meng intussen de ricotta met de advocaat en de vanillesuiker. Snij de vijgen in 4, maar snij ze niet volledig door, zodat u de partjes kan openen als een bloem.

  6. Verdeel het ricottamengsel over de afgekoelde taartbodems en duw er telkens 1 vijg in.

  7. Afwerking:
  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met de bloemsuiker.

Tip

- Probeer dit recept ook eens met druiven, aardbeien of frambozen. - Werk de taartjes af met geraspte pure chocolade in plaats van bloemsuiker. Of strooi er gehakte noten over, zoals amandelen, hazelnoten of een mengeling van beide.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij 4 cirkels uit het vel bladerdeeg. Beboter 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) en bestrooi met de bloem. Leg er de bladerdeegcirkels in en prik enkele keren met een vork in het deeg. Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

  4. Bak het bladerdeeg 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Verwijder het bakpapier en de bonen uit de taartvormpjes en bak de taartjes nog 5 min. in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  5. Meng intussen de ricotta met de advocaat en de vanillesuiker. Snij de vijgen in 4, maar snij ze niet volledig door, zodat u de partjes kan openen als een bloem.

  6. Verdeel het ricottamengsel over de afgekoelde taartbodems en duw er telkens 1 vijg in.

  7. Afwerking:
  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met de bloemsuiker.

Tip

- Probeer dit recept ook eens met druiven, aardbeien of frambozen. - Werk de taartjes af met geraspte pure chocolade in plaats van bloemsuiker. Of strooi er gehakte noten over, zoals amandelen, hazelnoten of een mengeling van beide.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal