- Bewaar

- Bewaar
Appelbeignets
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 30 min.
Doe de bloem in een mengkom, strooi er de kaneel over en maak een kuiltje in het midden.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers en de olie in het kuiltje bij de bloem.
-
Voeg een beetje appelsap toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.
-
Meng er de rest van het appelsap onder en klop tot een homogeen beslag.
-
Klop de eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.
-
Schil ondertussen de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijven van 1 cm dik. Strooi de suiker over de schijven appel en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.
-
Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel de appelschijven met een vork door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bestrooi de appelbeignets met bloemsuiker en dien warm op.
Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Kooktip Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 30 min.
Doe de bloem in een mengkom, strooi er de kaneel over en maak een kuiltje in het midden.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers en de olie in het kuiltje bij de bloem.
-
Voeg een beetje appelsap toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.
-
Meng er de rest van het appelsap onder en klop tot een homogeen beslag.
-
Klop de eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.
-
Schil ondertussen de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijven van 1 cm dik. Strooi de suiker over de schijven appel en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.
-
Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel de appelschijven met een vork door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bestrooi de appelbeignets met bloemsuiker en dien warm op.
Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Kooktip Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.