Appelbeignets
Appelbeignets

Appelbeignets

1 u. 15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Energie 1347 kj
Vet 5.8 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 28.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 30 min.

    Doe de bloem in een mengkom, strooi er de kaneel over en maak een kuiltje in het midden.

  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers en de olie in het kuiltje bij de bloem.

  3. Voeg een beetje appelsap toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.

  4. Meng er de rest van het appelsap onder en klop tot een homogeen beslag.

  5. Klop de eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  6. Schil ondertussen de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijven van 1 cm dik. Strooi de suiker over de schijven appel en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.

  7. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel de appelschijven met een vork door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Bestrooi de appelbeignets met bloemsuiker en dien warm op.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Kooktip Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 30 min.

    Doe de bloem in een mengkom, strooi er de kaneel over en maak een kuiltje in het midden.

  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers en de olie in het kuiltje bij de bloem.

  3. Voeg een beetje appelsap toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.

  4. Meng er de rest van het appelsap onder en klop tot een homogeen beslag.

  5. Klop de eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  6. Schil ondertussen de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijven van 1 cm dik. Strooi de suiker over de schijven appel en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.

  7. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel de appelschijven met een vork door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Bestrooi de appelbeignets met bloemsuiker en dien warm op.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Kooktip Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Energie 1347 kj
Vet 5.8 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 28.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal