- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met kriek en pruimen
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah zorgen hier voor een boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de wortelen en snij ze in stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter en stoof de gesnipperde ui glazig. Voeg de in stukken gesneden wortelen toe, de tijm, het laurierblaadje en 3 geplette jeneverbessen. Meng er de pruimen onder en giet er de kriek bij. Laat 5 min. pruttelen.
-
Schik het Ardens gebraad in een ovenschotel en giet er de mengeling over.
-
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat 15 min. bakken. Dek af, verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog eens 45 min. braden.
-
Haal het vlees uit de schotel en giet de saus in een kookpan. Voeg er het 1/2 blokje kippenbouillon en 2 dl water aan toe. Laat even doorkoken en bind lichtjes met wat sausbinder. Breng op smaak met peper.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten, natuur-aardappelen of groenekoolstoemp (zie recept `groenekoolstoemp')
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah zorgen hier voor een boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de wortelen en snij ze in stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter en stoof de gesnipperde ui glazig. Voeg de in stukken gesneden wortelen toe, de tijm, het laurierblaadje en 3 geplette jeneverbessen. Meng er de pruimen onder en giet er de kriek bij. Laat 5 min. pruttelen.
-
Schik het Ardens gebraad in een ovenschotel en giet er de mengeling over.
-
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat 15 min. bakken. Dek af, verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog eens 45 min. braden.
-
Haal het vlees uit de schotel en giet de saus in een kookpan. Voeg er het 1/2 blokje kippenbouillon en 2 dl water aan toe. Laat even doorkoken en bind lichtjes met wat sausbinder. Breng op smaak met peper.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten, natuur-aardappelen of groenekoolstoemp (zie recept `groenekoolstoemp')
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah zorgen hier voor een boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk.