Ardens gebraad met seizoengroenten
Ardens gebraad met seizoengroenten

Ardens gebraad met seizoengroenten

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 50.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de rapen in stukjes en de wortelen en de selder in schijfjes.

  4. Snij de aardappelen in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpan en bak de raapjes, wortelen en selder al roerend gedurende 2 à 3 min. Strooi er de poedersuiker over en laat al roerend nog 2 min. verder bakken.

  7. Bestrooi met de bloem, schep om en voeg het bier en de groentebouillon toe. Voeg laurier, tijm, peper en zout toe. Breng aan de kook.

  8. Schik het gebraad in een ruime ovenschotel en verdeel er de aardappelblokjes rond. Giet de groentebereiding erover en schuif in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 1 u. gaar worden. Schep ondertussen de groentebereiding enkele keren om en dek het laatste kwartier lichtjes af met een vel aluminiumfolie.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneden. Schik op de borden en geef er de groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de rapen in stukjes en de wortelen en de selder in schijfjes.

  4. Snij de aardappelen in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpan en bak de raapjes, wortelen en selder al roerend gedurende 2 à 3 min. Strooi er de poedersuiker over en laat al roerend nog 2 min. verder bakken.

  7. Bestrooi met de bloem, schep om en voeg het bier en de groentebouillon toe. Voeg laurier, tijm, peper en zout toe. Breng aan de kook.

  8. Schik het gebraad in een ruime ovenschotel en verdeel er de aardappelblokjes rond. Giet de groentebereiding erover en schuif in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 1 u. gaar worden. Schep ondertussen de groentebereiding enkele keren om en dek het laatste kwartier lichtjes af met een vel aluminiumfolie.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneden. Schik op de borden en geef er de groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 50.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Belgisch adbijbier van hoge gisting (7 % vol.), met pure en fruitige aroma's (druif, sinaasappel). Droge en wat hoppige neus en een heel aangename, zachte smaak. Wijn Museum Crianza D.O. Cigales Spanje

Bekijk het recept digitaal