- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met witloof en champignonroomsaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Toscana Rosso I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snij het knoflook en de champignons fijn.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Bestrijk met de honing en kruid met de blaadjes tijm, het knoflook en zwarte peper.
-
Breng de krieltjes op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in stukjes over. Leg er de halve stronken witloof rond en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng de krieltjes onder het witloof en laat nog 20 min. verder garen.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.
-
Bestrooi de champignons met de bloem. Giet er 2 dl warm water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat al roerend inkoken tot een lichtjes ingedikte saus.
-
Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Toscana Rosso I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snij het knoflook en de champignons fijn.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Bestrijk met de honing en kruid met de blaadjes tijm, het knoflook en zwarte peper.
-
Breng de krieltjes op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in stukjes over. Leg er de halve stronken witloof rond en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng de krieltjes onder het witloof en laat nog 20 min. verder garen.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.
-
Bestrooi de champignons met de bloem. Giet er 2 dl warm water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat al roerend inkoken tot een lichtjes ingedikte saus.
-
Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Toscana Rosso I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië