Ardens gebraad met witloof en champignonroomsaus
Ardens gebraad met witloof en champignonroomsaus

Ardens gebraad met witloof en champignonroomsaus

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 25.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 62.9 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij het knoflook en de champignons fijn.

  4. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Bestrijk met de honing en kruid met de blaadjes tijm, het knoflook en zwarte peper.

  5. Breng de krieltjes op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in stukjes over. Leg er de halve stronken witloof rond en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng de krieltjes onder het witloof en laat nog 20 min. verder garen.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.

  11. Bestrooi de champignons met de bloem. Giet er 2 dl warm water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat al roerend inkoken tot een lichtjes ingedikte saus.

  12. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij het knoflook en de champignons fijn.

  4. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Bestrijk met de honing en kruid met de blaadjes tijm, het knoflook en zwarte peper.

  5. Breng de krieltjes op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in stukjes over. Leg er de halve stronken witloof rond en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng de krieltjes onder het witloof en laat nog 20 min. verder garen.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.

  11. Bestrooi de champignons met de bloem. Giet er 2 dl warm water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat al roerend inkoken tot een lichtjes ingedikte saus.

  12. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 25.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 62.9 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Toscana Rosso I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal