Aubergine met ricotta in de oven
Aubergine met ricotta in de oven

Aubergine met ricotta in de oven

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 21.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in schijven van 0,5 cm dik. Bak ze gedurende 6 min. in een bodempje olijfolie, op een matig vuur (het gaat sneller als u 2 grote braadpannen gebruikt). Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes.

  3. Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl. olijfolie. Voeg de champignons toe en de oregano. Laat 5 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  4. Snij de tomaten in heel fijne schijfjes.

  5. Meng de uitgelekte olijven met de hazelnoten.

  6. Hak bieslook, tijm en basilicum fijn.

  7. Klop het ei en meng het met de ricotta en de verse gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignons en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.

  10. Bak gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  11. Dien op met gekookte tarwegraantjes of Griekse pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in schijven van 0,5 cm dik. Bak ze gedurende 6 min. in een bodempje olijfolie, op een matig vuur (het gaat sneller als u 2 grote braadpannen gebruikt). Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes.

  3. Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl. olijfolie. Voeg de champignons toe en de oregano. Laat 5 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  4. Snij de tomaten in heel fijne schijfjes.

  5. Meng de uitgelekte olijven met de hazelnoten.

  6. Hak bieslook, tijm en basilicum fijn.

  7. Klop het ei en meng het met de ricotta en de verse gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignons en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.

  10. Bak gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  11. Dien op met gekookte tarwegraantjes of Griekse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 21.5 g

Bekijk het recept digitaal