- Bewaar

- Bewaar
Aubergine met ricotta in de oven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in schijven van 0,5 cm dik. Bak ze gedurende 6 min. in een bodempje olijfolie, op een matig vuur (het gaat sneller als u 2 grote braadpannen gebruikt). Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes.
-
Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl. olijfolie. Voeg de champignons toe en de oregano. Laat 5 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou apart.
-
Snij de tomaten in heel fijne schijfjes.
-
Meng de uitgelekte olijven met de hazelnoten.
-
Hak bieslook, tijm en basilicum fijn.
-
Klop het ei en meng het met de ricotta en de verse gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignons en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.
-
Bak gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Dien op met gekookte tarwegraantjes of Griekse pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in schijven van 0,5 cm dik. Bak ze gedurende 6 min. in een bodempje olijfolie, op een matig vuur (het gaat sneller als u 2 grote braadpannen gebruikt). Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes.
-
Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl. olijfolie. Voeg de champignons toe en de oregano. Laat 5 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou apart.
-
Snij de tomaten in heel fijne schijfjes.
-
Meng de uitgelekte olijven met de hazelnoten.
-
Hak bieslook, tijm en basilicum fijn.
-
Klop het ei en meng het met de ricotta en de verse gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignons en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.
-
Bak gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Dien op met gekookte tarwegraantjes of Griekse pasta.