Auberginerolletjes met spinazie en ricotta
Auberginerolletjes met spinazie en ricotta

Auberginerolletjes met spinazie en ricotta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 19.8 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Leg ze in een vergiet en bestrooi met grof zeezout. Laat 15 min. uitlekken. Verwijder daarna het zout met keukenpapier.

  4. Snipper de ui en de 2 teentjes knoflook fijn.

  5. Snij de mozzarella in stukjes.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen. U hebt 2 eetl. sap nodig.

  7. Rasp de grana padano.

  8. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de helft van het knoflook glazig. Overgiet met de kerstomatensalsa en laat 5 min. sudderen.

  12. Stoof de spinazieblaadjes zonder vetstof, met een beetje water tot ze geslonken zijn. Doe in een zeef en duw het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

  13. Hak de spinazie grof en meng er de ricotta, het basilicum, de helft van de mozzarella, de rest van het knoflook, de citroenzeste en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Schep op het uiteinde van elk aubergineplakje 1 eetl. van de spinaziemengeling en rol strak op.

  15. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de tomatensaus. Verdeel er de auberginerolletjes over.

  16. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes. Werk af met de rest van de mozzarella en de grana padano. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Geef er een fris slaatje en een stukje ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Leg ze in een vergiet en bestrooi met grof zeezout. Laat 15 min. uitlekken. Verwijder daarna het zout met keukenpapier.

  4. Snipper de ui en de 2 teentjes knoflook fijn.

  5. Snij de mozzarella in stukjes.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen. U hebt 2 eetl. sap nodig.

  7. Rasp de grana padano.

  8. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de helft van het knoflook glazig. Overgiet met de kerstomatensalsa en laat 5 min. sudderen.

  12. Stoof de spinazieblaadjes zonder vetstof, met een beetje water tot ze geslonken zijn. Doe in een zeef en duw het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

  13. Hak de spinazie grof en meng er de ricotta, het basilicum, de helft van de mozzarella, de rest van het knoflook, de citroenzeste en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Schep op het uiteinde van elk aubergineplakje 1 eetl. van de spinaziemengeling en rol strak op.

  15. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de tomatensaus. Verdeel er de auberginerolletjes over.

  16. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes. Werk af met de rest van de mozzarella en de grana padano. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Geef er een fris slaatje en een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 19.8 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Finca Museum D.O. Cigales - Spanje

Bekijk het recept digitaal