Bakplaat met kruidige kip, kikkererwten en parelcouscous
Bakplaat met kruidige kip, kikkererwten en parelcouscous

Bakplaat met kruidige kip, kikkererwten en parelcouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 48.4 g
Suiker 4.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 41.6 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de parelcouscous over een diepe bakplaat of braadslede. Verdeel er de kikkererwten en de diepgevroren paprikareepjes over. Overgiet met de bouillon en meng goed onder elkaar.

  10. Meng de olijfolie met de ras el hanout en de helft van de koriander. Kruid met peper en zout. Bestrooi er de kippenhaasjes mee en schik ze op de groenten.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de bakplaat uit de oven en meng er de spinazie onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de koriander

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de parelcouscous over een diepe bakplaat of braadslede. Verdeel er de kikkererwten en de diepgevroren paprikareepjes over. Overgiet met de bouillon en meng goed onder elkaar.

  10. Meng de olijfolie met de ras el hanout en de helft van de koriander. Kruid met peper en zout. Bestrooi er de kippenhaasjes mee en schik ze op de groenten.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de bakplaat uit de oven en meng er de spinazie onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de koriander

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 48.4 g
Suiker 4.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 41.6 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal