Balletjes in tomatensaus
Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 28.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 4.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat 15 min. verder bakken op een zachter vuur.

  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de stukjes champignon toe. Dek af en laat 5 à 10 min. stoven. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even op het vuur staan en voeg de tomatenpuree toe. Giet beetje bij beetje de kalfsfond toe en roer tot een gladde saus.

  7. Voeg de champignons en hun kookvocht toe aan de tomatensaus en kruid met peper en zout. Breng eventueel op smaak met maderawijn.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met puree, pasta of rijst.

Tip

U kan de balletjes ook pocheren in plaats van te bakken: breng water aan de kook in een kookpot, leg er de balletjes in en laat gedurende ± 10 min. net onder het kookpunt gaar worden. Als de balletjes boven drijven, zijn ze gaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 4.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat 15 min. verder bakken op een zachter vuur.

  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de stukjes champignon toe. Dek af en laat 5 à 10 min. stoven. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even op het vuur staan en voeg de tomatenpuree toe. Giet beetje bij beetje de kalfsfond toe en roer tot een gladde saus.

  7. Voeg de champignons en hun kookvocht toe aan de tomatensaus en kruid met peper en zout. Breng eventueel op smaak met maderawijn.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met puree, pasta of rijst.

Tip

U kan de balletjes ook pocheren in plaats van te bakken: breng water aan de kook in een kookpot, leg er de balletjes in en laat gedurende ± 10 min. net onder het kookpunt gaar worden. Als de balletjes boven drijven, zijn ze gaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 28.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Crianza rouge D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal