- Bewaar

- Bewaar
Balletjes in tomatensaus
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza rouge D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat 15 min. verder bakken op een zachter vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de stukjes champignon toe. Dek af en laat 5 à 10 min. stoven. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even op het vuur staan en voeg de tomatenpuree toe. Giet beetje bij beetje de kalfsfond toe en roer tot een gladde saus.
-
Voeg de champignons en hun kookvocht toe aan de tomatensaus en kruid met peper en zout. Breng eventueel op smaak met maderawijn.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree, pasta of rijst.
U kan de balletjes ook pocheren in plaats van te bakken: breng water aan de kook in een kookpot, leg er de balletjes in en laat gedurende ± 10 min. net onder het kookpunt gaar worden. Als de balletjes boven drijven, zijn ze gaar.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza rouge D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat 15 min. verder bakken op een zachter vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de stukjes champignon toe. Dek af en laat 5 à 10 min. stoven. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even op het vuur staan en voeg de tomatenpuree toe. Giet beetje bij beetje de kalfsfond toe en roer tot een gladde saus.
-
Voeg de champignons en hun kookvocht toe aan de tomatensaus en kruid met peper en zout. Breng eventueel op smaak met maderawijn.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree, pasta of rijst.
U kan de balletjes ook pocheren in plaats van te bakken: breng water aan de kook in een kookpot, leg er de balletjes in en laat gedurende ± 10 min. net onder het kookpunt gaar worden. Als de balletjes boven drijven, zijn ze gaar.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza rouge D.O.C. Rioja Spanje