- Bewaar

- Bewaar
Biefstuk met landelijke groentegratin
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de diepgevroren schorseneren in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de prinsessenbonen toe en laat nog 10 min. verder koken. Giet af en spoel onder koud water.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm. Kook 5 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de korst van de camembert en snij in sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekblokjes enkele min.
-
Voeg de aardappelen, de schorseneren en de prinsessenbonen toe. Laat 5 min. verder stoven op een matig vuur. Kruid met peper en het kruidentuiltje en roer goed.
-
Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de diepgevroren tomatenblokjes over. Leg er de sneetjes camembert op en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de biefstukken ± 1 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat 5 à 10 min. verder bakken naar smaak en naargelang van de dikte van het vlees.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bind lichtjes met instant sausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de gratin over de borden en lepel wat saus over het vlees.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de diepgevroren schorseneren in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de prinsessenbonen toe en laat nog 10 min. verder koken. Giet af en spoel onder koud water.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm. Kook 5 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de korst van de camembert en snij in sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekblokjes enkele min.
-
Voeg de aardappelen, de schorseneren en de prinsessenbonen toe. Laat 5 min. verder stoven op een matig vuur. Kruid met peper en het kruidentuiltje en roer goed.
-
Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de diepgevroren tomatenblokjes over. Leg er de sneetjes camembert op en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de biefstukken ± 1 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat 5 à 10 min. verder bakken naar smaak en naargelang van de dikte van het vlees.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bind lichtjes met instant sausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de gratin over de borden en lepel wat saus over het vlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur