Biefstukreepjes met peultjes en champignons
Biefstukreepjes met peultjes en champignons

Biefstukreepjes met peultjes en champignons

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 45.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng 3 eetl. olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet koel weg.

  2. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan, of beter nog, verhit de wok en doe er 1 eetl. olie in. Doe er de champignonschijfjes (diepvries niet ontdooien) in en laat al roerend bakken, op een hoog vuur. Kruid lichtjes met peper en zout.

  3. Voeg na enkele minuten de diepgevroren peultjes toe en laat ze nog ongeveer 3 min. meebakken.

  4. Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm. Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan alle kanten (doe niet te veel vlees tegelijk in de pan).

  5. Doe er dan de groentemengeling bij en roer om. Voeg 3 eetl. chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met instantsausbinder.

  6. Dien op met rijst of pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng 3 eetl. olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet koel weg.

  2. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan, of beter nog, verhit de wok en doe er 1 eetl. olie in. Doe er de champignonschijfjes (diepvries niet ontdooien) in en laat al roerend bakken, op een hoog vuur. Kruid lichtjes met peper en zout.

  3. Voeg na enkele minuten de diepgevroren peultjes toe en laat ze nog ongeveer 3 min. meebakken.

  4. Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm. Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan alle kanten (doe niet te veel vlees tegelijk in de pan).

  5. Doe er dan de groentemengeling bij en roer om. Voeg 3 eetl. chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met instantsausbinder.

  6. Dien op met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 45.4 g

Bekijk het recept digitaal