Bladerdeegbootjes met staartvis en fijne boontjes
Bladerdeegbootjes met staartvis en fijne boontjes

Bladerdeegbootjes met staartvis en fijne boontjes

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij de stukken, indien ze te lang zijn, in porties die ongeveer even lang zijn als de bonenrolletjes.

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol het in de lengte bijna nog eens zo lang uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Snij in repen van 3 à 4 cm.

  4. Bereiding:
  5. Maak een insnijding in de vis (in de lengte, indien mogelijk aan de meest witte kant van de vis). Snij zo diep dat een bonenrolletje er precies in past.

  6. Stop er een bonenrolletje in en wikkel een reep bladerdeeg rond de zijkanten. Maak zo verschillende `bootjes' en kruid met peper en zout.

  7. Klop het ei los en kleef er het reepje bladerdeeg mee vast. Strijk de `bootjes' in met het ei.

  8. Leg een rooster over een ovenschotel en schik de bootjes op het rooster (zodat het vocht er kan doorsijpelen). Schuif gedurende ± 30 min. in een op 200 °C voor-verwarmde oven.

  9. Maak ondertussen de saus. Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig. Giet er de visfond bij en laat tot de helft inkoken. Voeg de room en de kervel toe en laat nog 2 min. goed doorkoken. Bind, indien nodig, met wat sausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schuif een bootje op elk bord en lepel er wat saus rond. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of aardappelgratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij de stukken, indien ze te lang zijn, in porties die ongeveer even lang zijn als de bonenrolletjes.

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol het in de lengte bijna nog eens zo lang uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Snij in repen van 3 à 4 cm.

  4. Bereiding:
  5. Maak een insnijding in de vis (in de lengte, indien mogelijk aan de meest witte kant van de vis). Snij zo diep dat een bonenrolletje er precies in past.

  6. Stop er een bonenrolletje in en wikkel een reep bladerdeeg rond de zijkanten. Maak zo verschillende `bootjes' en kruid met peper en zout.

  7. Klop het ei los en kleef er het reepje bladerdeeg mee vast. Strijk de `bootjes' in met het ei.

  8. Leg een rooster over een ovenschotel en schik de bootjes op het rooster (zodat het vocht er kan doorsijpelen). Schuif gedurende ± 30 min. in een op 200 °C voor-verwarmde oven.

  9. Maak ondertussen de saus. Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig. Giet er de visfond bij en laat tot de helft inkoken. Voeg de room en de kervel toe en laat nog 2 min. goed doorkoken. Bind, indien nodig, met wat sausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Schuif een bootje op elk bord en lepel er wat saus rond. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne blanc "Les Cailloux" A.C. Bourgogne Zeer fijne, droge witte wijn van het huis Bichot in Beaune. Verfijnde smaak en delicaat boeket, typische eigenschappen van de chardonnaydruif. Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Levendige, nerveuze en frisfruitige sauvignonwijn. Bezit een intense neus en smaak van tropisch fruit, citrus en verse kruiden. Lekker en verfrissend!

Bekijk het recept digitaal