Bladerdeegpakje met boschampignons en spinazie
Bladerdeegpakje met boschampignons en spinazie

Bladerdeegpakje met boschampignons en spinazie

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 30 min.

  3. Snij de boschampignons in stukjes en pers het knoflook.

  4. Smelt de boter in een brede kookpot. Voeg de boschampignons en de spinazie toe en stoof 3 min. al roerend. Voeg het geperste knoflookteentje toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Voeg de mosterd en de zure room toe. Zet het vuur hoger en laat 5 min. goed koken. Blijf roeren. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen.

  6. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een vierkant dat ± 3 keer zo groot is. Snij ze diagonaal in twee. Vouw nog eens dubbel tot driehoekjes.

  7. Leg de driehoekjes op een bakplaat en vul ze met de champignonmengeling. Laat aan de randen ± 1,5 cm vrij. Bestrijk de randen met wat water en kleef ze aan elkaar. Druk goed aan.

  8. Bereiding:
  9. 20 min.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Klop het ei goed los en bestrijk er de driehoekjes mee. Prik er enkele keren in met een vork, zodat de stoom kan ontsnappen.

  12. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot de driehoekjes goudbruin kleuren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 30 min.

  3. Snij de boschampignons in stukjes en pers het knoflook.

  4. Smelt de boter in een brede kookpot. Voeg de boschampignons en de spinazie toe en stoof 3 min. al roerend. Voeg het geperste knoflookteentje toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Voeg de mosterd en de zure room toe. Zet het vuur hoger en laat 5 min. goed koken. Blijf roeren. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen.

  6. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een vierkant dat ± 3 keer zo groot is. Snij ze diagonaal in twee. Vouw nog eens dubbel tot driehoekjes.

  7. Leg de driehoekjes op een bakplaat en vul ze met de champignonmengeling. Laat aan de randen ± 1,5 cm vrij. Bestrijk de randen met wat water en kleef ze aan elkaar. Druk goed aan.

  8. Bereiding:
  9. 20 min.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Klop het ei goed los en bestrijk er de driehoekjes mee. Prik er enkele keren in met een vork, zodat de stoom kan ontsnappen.

  12. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot de driehoekjes goudbruin kleuren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 6.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Grüner Veltliner - Winzer Krems - Oostenrijk Château La Gentilhommière - Les Abymes A.O.P. Savoie

Bekijk het recept digitaal