Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree
Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree

Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Hak de spinazie en de platte peterselie grof.

  5. Scheur grote boschampignons in hapklare stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.

  9. Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  11. Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.

  12. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de uitgelekte spinazie over de borden. Leg er telkens een bladerdeegpasteitje op en vul met de boschampignons. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Hak de spinazie en de platte peterselie grof.

  5. Scheur grote boschampignons in hapklare stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.

  9. Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  11. Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.

  12. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de uitgelekte spinazie over de borden. Leg er telkens een bladerdeegpasteitje op en vul met de boschampignons. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 10.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal