- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
-
Scheur grote boschampignons in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
-
Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur.
-
Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de uitgelekte spinazie over de borden. Leg er telkens een bladerdeegpasteitje op en vul met de boschampignons. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grofgehakte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
-
Scheur grote boschampignons in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
-
Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur.
-
Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de uitgelekte spinazie over de borden. Leg er telkens een bladerdeegpasteitje op en vul met de boschampignons. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grofgehakte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur