Blinde vink met sinaasappel en gevulde zoete aardappel
Blinde vink met sinaasappel en gevulde zoete aardappel

Blinde vink met sinaasappel en gevulde zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 16.7 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 33.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 41.7 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  4. Pers 2 sinaasappelen. Schil de derde sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Schil de koolrabi en rasp hem.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Kook de zoete aardappelen 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen de boter in een vuurvaste pan en bak de blinde vinken 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verwarm het sinaasappelsap met de sojasaus en de honing in een steelpannetje.

  11. Voeg de sesamzaadjes toe en zet nog 5 min. in de oven.

  12. Meng de zure room met de koriander en de platte peterselie (hou nog wat apart voor de afwerking).

  13. Meng de raumkost met de koolrabi en de rozijnen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de zoete aardappelen open, vul ze met de rauwkostmengeling en werk af met de zure room. Serveer met het vlees en werk af met de rest van de verse kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  4. Pers 2 sinaasappelen. Schil de derde sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Schil de koolrabi en rasp hem.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Kook de zoete aardappelen 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen de boter in een vuurvaste pan en bak de blinde vinken 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verwarm het sinaasappelsap met de sojasaus en de honing in een steelpannetje.

  11. Voeg de sesamzaadjes toe en zet nog 5 min. in de oven.

  12. Meng de zure room met de koriander en de platte peterselie (hou nog wat apart voor de afwerking).

  13. Meng de raumkost met de koolrabi en de rozijnen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de zoete aardappelen open, vul ze met de rauwkostmengeling en werk af met de zure room. Serveer met het vlees en werk af met de rest van de verse kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 16.7 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 33.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 41.7 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Los Condes Gran Reserva D.O. Pla de Bages Spanje

Bekijk het recept digitaal