Blinde vink met spinazie en champignons
Blinde vink met spinazie en champignons

Blinde vink met spinazie en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 41.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de sjalot fijn.

  5. Snij de champignons in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Bestrijk de blinde vinken met de mosterd, voeg de fijngesnipperde ui toe en giet de gevogeltefond erbij langs de rand van de pan. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min.

  10. Doe de diepgevroren spinazie bij de champignons. Laat opwarmen en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de blinde vinken in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en serveer met de groenten. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de sjalot fijn.

  5. Snij de champignons in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Bestrijk de blinde vinken met de mosterd, voeg de fijngesnipperde ui toe en giet de gevogeltefond erbij langs de rand van de pan. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min.

  10. Doe de diepgevroren spinazie bij de champignons. Laat opwarmen en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de blinde vinken in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en serveer met de groenten. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 41.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre

Bekijk het recept digitaal