Blinde vinken in groentestoverij
Blinde vinken in groentestoverij

Blinde vinken in groentestoverij

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 73.1 g
Suiker 8.8 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookt spek in blokjes.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Voeg de gesnipperde sjalotten en blokjes gerookt spek toe en schep om.

  6. Voeg de diepgevroren broccolimix en de tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout en 1,5 eetl. kruidentuiltje.

  7. Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 10 min. Voeg de champignons toe (snij ze eventueel doormidden), en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Bind indien nodig met wat instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Schep de groentestoverij rond het vlees en serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookt spek in blokjes.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Voeg de gesnipperde sjalotten en blokjes gerookt spek toe en schep om.

  6. Voeg de diepgevroren broccolimix en de tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout en 1,5 eetl. kruidentuiltje.

  7. Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 10 min. Voeg de champignons toe (snij ze eventueel doormidden), en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Bind indien nodig met wat instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Schep de groentestoverij rond het vlees en serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 73.1 g
Suiker 8.8 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal