Bloemkool-champignon-brochette met oosterse marinade
Bloemkool-champignon-brochette met oosterse marinade

Bloemkool-champignon-brochette met oosterse marinade

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 5.8 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.5 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min.)

  3. Meng het citroengras, de geraspte gember, het limoensap, de suiker, de sojasaus, de vissaus en de oestersaus in een kommetje.

  4. Bereiding:
  5. Kook de bloemkoolroosjes 1 min. in lichtgezouten water.

  6. Prik de roosjes en de champignons afwisselend op 4 brochettestokjes en overgiet met de oosterse marinade.

  7. Bak 1 min. aan elke kant op een hete BBQ.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met sesamzaad en blaadjes koriander.

Tip

Bewaar de rest van de oosterse marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min.)

  3. Meng het citroengras, de geraspte gember, het limoensap, de suiker, de sojasaus, de vissaus en de oestersaus in een kommetje.

  4. Bereiding:
  5. Kook de bloemkoolroosjes 1 min. in lichtgezouten water.

  6. Prik de roosjes en de champignons afwisselend op 4 brochettestokjes en overgiet met de oosterse marinade.

  7. Bak 1 min. aan elke kant op een hete BBQ.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met sesamzaad en blaadjes koriander.

Tip

Bewaar de rest van de oosterse marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 5.8 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 3.5 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal