Boomstammetjes met ovenkrieltjes
Boomstammetjes met ovenkrieltjes

Boomstammetjes met ovenkrieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 38.3 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 34.9 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  4. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel fijne partjes.

  5. Hak het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Schik de krieltjes en de venkel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

  9. Schik de boomstammetjes naast de krieltjes en de venkel. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de krieltjes en de venkel af en toe om.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de krieltjes en de venkel met de fijngehakte kruiden en meng er de spinazie onder. Serveer met de boomstammetjes en geef er de vinaigrette apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  4. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel fijne partjes.

  5. Hak het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Schik de krieltjes en de venkel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

  9. Schik de boomstammetjes naast de krieltjes en de venkel. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer de krieltjes en de venkel af en toe om.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de krieltjes en de venkel met de fijngehakte kruiden en meng er de spinazie onder. Serveer met de boomstammetjes en geef er de vinaigrette apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 38.3 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 34.9 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal