Brabantse fazantfilets
Brabantse fazantfilets

Brabantse fazantfilets

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 76.4 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 70 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.

  3. Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.

  4. Bereiding:
  5. Laat 1 eetl. boter smelten in een kookpan en leg er de stukken witloof naast elkaar in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en strooi er 1 eetl. suiker over. Laat het witloof rondom kleuren.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de blokjes spek op een matig vuur. Haal ze uit de pan.

  7. Voeg 1 eetl. boter toe en bak de fazantfilets rondom goudbruin. Kruid ze met peper en haal ze uit de pan.

  8. Giet de Palm in de pan en maak de braadresten los. Laat even doorkoken en voeg de korianderbolletjes en de room toe. Laat nog 2 min. koken en bind dan lichtjes met sausbinder.

  9. Schik het vlees in het midden van een ruime ovenschotel met daar rond het witloof. Verdeel de gebakken spekblokjes over het vlees. Giet de saus gelijkmatig over de schotel en laat afgedekt 25 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem de laatste 5 min. het deksel weg om lichtjes te laten kleuren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het vlees en het witloof over de borden en dien op met kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.

  3. Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.

  4. Bereiding:
  5. Laat 1 eetl. boter smelten in een kookpan en leg er de stukken witloof naast elkaar in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en strooi er 1 eetl. suiker over. Laat het witloof rondom kleuren.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de blokjes spek op een matig vuur. Haal ze uit de pan.

  7. Voeg 1 eetl. boter toe en bak de fazantfilets rondom goudbruin. Kruid ze met peper en haal ze uit de pan.

  8. Giet de Palm in de pan en maak de braadresten los. Laat even doorkoken en voeg de korianderbolletjes en de room toe. Laat nog 2 min. koken en bind dan lichtjes met sausbinder.

  9. Schik het vlees in het midden van een ruime ovenschotel met daar rond het witloof. Verdeel de gebakken spekblokjes over het vlees. Giet de saus gelijkmatig over de schotel en laat afgedekt 25 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem de laatste 5 min. het deksel weg om lichtjes te laten kleuren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het vlees en het witloof over de borden en dien op met kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 76.4 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 70 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.C. Patriarche Een lekker soepele rode bourgogne met sappig rood fruit in de neus en de mond.

Bekijk het recept digitaal