- Bewaar

- Bewaar
Broccolipizza met vegetarische worst
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto - D.O.C. Monferrato - Castello del Poggio - Italië Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel intussen de broccoli's in roosjes.
-
Snij de tomaten in dunne schijfjes en dan in 2.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de vegetarische braadworsten in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Stoom de broccoliroosjes 5 min. beetgaar of kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng intussen de tomatenstukjes met de ketchup, de oregano, het basilicum, de tijm, het fijngesnipperde knoflook en de helft van het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
-
Lepel de gekruide tomatenstukjes over de pizzabodems. Verdeel er de broccoliroosjes en de stukjes worst over. Beleg met de gehalveerde tomatenschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas en de rest van het paprikapoeder.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto - D.O.C. Monferrato - Castello del Poggio - Italië Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel intussen de broccoli's in roosjes.
-
Snij de tomaten in dunne schijfjes en dan in 2.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de vegetarische braadworsten in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Stoom de broccoliroosjes 5 min. beetgaar of kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng intussen de tomatenstukjes met de ketchup, de oregano, het basilicum, de tijm, het fijngesnipperde knoflook en de helft van het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
-
Lepel de gekruide tomatenstukjes over de pizzabodems. Verdeel er de broccoliroosjes en de stukjes worst over. Beleg met de gehalveerde tomatenschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas en de rest van het paprikapoeder.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto - D.O.C. Monferrato - Castello del Poggio - Italië Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Italië