- Bewaar

- Bewaar
Broodpizza met pitavlees
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Tautavel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflook.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in brede repen.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij de komkommer in dunne schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de paprikarepen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bevochtig intussen het Turks brood en zet 5 à 8 min. mee in de oven. Laat lichtjes afkoelen en snij horizontaal in 2.
-
Maak intussen de looksaus: meng de mayonaise, het knoflook en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het pitavlees 5 à 8 min.
-
Besmeer de broodhelften met de looksaus (hou een beetje apart voor de salade). Schik er de komkommerschijfjes, de ijsbergsla, de gegrilde paprika, het pitavlees en wat rauwkost op.
-
Meng de rest van de rauwkost, de komkommerschijfjes en de ijsbergsla onder elkaar en serveer met de rest van de looksaus.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Tautavel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflook.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in brede repen.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij de komkommer in dunne schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de paprikarepen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bevochtig intussen het Turks brood en zet 5 à 8 min. mee in de oven. Laat lichtjes afkoelen en snij horizontaal in 2.
-
Maak intussen de looksaus: meng de mayonaise, het knoflook en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het pitavlees 5 à 8 min.
-
Besmeer de broodhelften met de looksaus (hou een beetje apart voor de salade). Schik er de komkommerschijfjes, de ijsbergsla, de gegrilde paprika, het pitavlees en wat rauwkost op.
-
Meng de rest van de rauwkost, de komkommerschijfjes en de ijsbergsla onder elkaar en serveer met de rest van de looksaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Tautavel