Broodpizza met pitavlees
Broodpizza met pitavlees

Broodpizza met pitavlees

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 42.2 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflook.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in brede repen.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Snij de komkommer in dunne schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de paprikarepen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bevochtig intussen het Turks brood en zet 5 à 8 min. mee in de oven. Laat lichtjes afkoelen en snij horizontaal in 2.

  11. Maak intussen de looksaus: meng de mayonaise, het knoflook en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het pitavlees 5 à 8 min.

  13. Besmeer de broodhelften met de looksaus (hou een beetje apart voor de salade). Schik er de komkommerschijfjes, de ijsbergsla, de gegrilde paprika, het pitavlees en wat rauwkost op.

  14. Meng de rest van de rauwkost, de komkommerschijfjes en de ijsbergsla onder elkaar en serveer met de rest van de looksaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflook.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in brede repen.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Snij de komkommer in dunne schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de paprikarepen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bevochtig intussen het Turks brood en zet 5 à 8 min. mee in de oven. Laat lichtjes afkoelen en snij horizontaal in 2.

  11. Maak intussen de looksaus: meng de mayonaise, het knoflook en het bieslook onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het pitavlees 5 à 8 min.

  13. Besmeer de broodhelften met de looksaus (hou een beetje apart voor de salade). Schik er de komkommerschijfjes, de ijsbergsla, de gegrilde paprika, het pitavlees en wat rauwkost op.

  14. Meng de rest van de rauwkost, de komkommerschijfjes en de ijsbergsla onder elkaar en serveer met de rest van de looksaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 42.2 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Tautavel

Bekijk het recept digitaal