Cannelloni alla ricotta met cashewnoten
Cannelloni alla ricotta met cashewnoten

Cannelloni alla ricotta met cashewnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 11.7 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 32 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij het knoflook en de sjalotten fijn. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de sjalotten en de helft van het knoflook glazig. Voeg de passata en de kerstomaten toe. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de spinazie fijn. Hak de cashewnoten grof.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rest van de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazieblaadjes en de nootmuskaat toe en laat even stoven. Voeg de ricotta en 3/4 van de parmezaan toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Mix alles heel kort (enkele sec.).

  7. Meng de grofgehakte cashewnoten onder de ricottamengeling en vul er de cannelloni mee. Schik in een ovenschaal. Is er nog vulling over? Verdeel die dan over de cannelloni.

  8. Overgiet de cannelloni met de tomatensaus en werk af met de rest van de parmezaan. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij het knoflook en de sjalotten fijn. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de sjalotten en de helft van het knoflook glazig. Voeg de passata en de kerstomaten toe. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Snij intussen de spinazie fijn. Hak de cashewnoten grof.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rest van de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazieblaadjes en de nootmuskaat toe en laat even stoven. Voeg de ricotta en 3/4 van de parmezaan toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Mix alles heel kort (enkele sec.).

  7. Meng de grofgehakte cashewnoten onder de ricottamengeling en vul er de cannelloni mee. Schik in een ovenschaal. Is er nog vulling over? Verdeel die dan over de cannelloni.

  8. Overgiet de cannelloni met de tomatensaus en werk af met de rest van de parmezaan. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 11.7 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 32 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal