Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus
Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus

Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 34.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Stoof de spinazie in een kookpot zonder vetstof, tot de blaadjes een beetje geslonken zijn. Laat goed uitlekken.

  4. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  8. Hak de uitgelekte spinazie grof en meng er de ui, het knoflook en de ricotta onder. Kruid rijkelijk met peper en zout.

  9. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel een beetje passata over de bodem.

  10. Vul de cannelloni met de spinaziemengeling en leg ze in de ovenschaal. Overgiet met de rest van de passata tot alle cannelloni bedekt zijn. Bestrooi met de mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Stoof de spinazie in een kookpot zonder vetstof, tot de blaadjes een beetje geslonken zijn. Laat goed uitlekken.

  4. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  8. Hak de uitgelekte spinazie grof en meng er de ui, het knoflook en de ricotta onder. Kruid rijkelijk met peper en zout.

  9. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel een beetje passata over de bodem.

  10. Vul de cannelloni met de spinaziemengeling en leg ze in de ovenschaal. Overgiet met de rest van de passata tot alle cannelloni bedekt zijn. Bestrooi met de mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 34.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal