Cannelloni van tonijn en spinazie
Cannelloni van tonijn en spinazie

Cannelloni van tonijn en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien en giet af.

  3. Snipper de knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven op 180 °C.

  6. Meng de ricotta met de uitgelekte tonijn en de spinazie. Kruid met de oregano, peper en zout. Vul de cannelloni met de bereiding en leg ze in een ovenschaal.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de knoflook en de sjalotten glazig.

  8. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed en laat even sudderen.

  9. Overgiet de cannelloni met de tomatensaus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien en giet af.

  3. Snipper de knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven op 180 °C.

  6. Meng de ricotta met de uitgelekte tonijn en de spinazie. Kruid met de oregano, peper en zout. Vul de cannelloni met de bereiding en leg ze in een ovenschaal.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de knoflook en de sjalotten glazig.

  8. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed en laat even sudderen.

  9. Overgiet de cannelloni met de tomatensaus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Les Trois Colonnes rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal