Chateaubriand en gevulde courgette met olijven gedroogde tomaat
Chateaubriand en gevulde courgette met olijven gedroogde tomaat

Chateaubriand en gevulde courgette met olijven gedroogde tomaat

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 43.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de courgettes en hol uit.

  3. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snij de champignons en de olijven in 4.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan of kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignons, het vruchtvlees van de courgettes, de zongedroogde tomaten en de olijven (zonder de feta) toe en roerbak 5 à 7 min. Meng er de feta van de olijven en de pompoenpitten onder.

  9. Vul de courgettes met het mengsel en zet er het hoedje op.

  10. Doe in een ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Zet na 20 min. de gevulde aardappelen mee in de oven.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Blus de pan met een scheutje water. Schraap de braadresten los en laat even inkoken.

  12. Afwerking:
  13. Snij de biefstukken in reepjes en lepel er het braadvocht over. Serveer met de gevulde courgettes en de gevulde aardappelen.

Tip

Maakt u deze schotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 3. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 4.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de courgettes en hol uit.

  3. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snij de champignons en de olijven in 4.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan of kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignons, het vruchtvlees van de courgettes, de zongedroogde tomaten en de olijven (zonder de feta) toe en roerbak 5 à 7 min. Meng er de feta van de olijven en de pompoenpitten onder.

  9. Vul de courgettes met het mengsel en zet er het hoedje op.

  10. Doe in een ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Zet na 20 min. de gevulde aardappelen mee in de oven.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Blus de pan met een scheutje water. Schraap de braadresten los en laat even inkoken.

  12. Afwerking:
  13. Snij de biefstukken in reepjes en lepel er het braadvocht over. Serveer met de gevulde courgettes en de gevulde aardappelen.

Tip

Maakt u deze schotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 3. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 4.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 43.9 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Côtes du Fayan A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal