Citroenkip met aardappelblokjes en champignons uit de oven
Citroenkip met aardappelblokjes en champignons uit de oven

Citroenkip met aardappelblokjes en champignons uit de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 44.5 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van 1/3 citroen (niet het wit) en pers de citroen volledig uit.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng 4 eetl. olijfolie onder de peterselie, het knoflook, het citroensap en de citroenzeste. Kruid met peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met het mengsel.

  9. Zet de kip 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Snij intussen de lente-uitjes in 3. Meng 2 eetl. olijfolie onder de diepgevroren aardappelblokjes, de diepgevroren paprikareepjes, de lente-uitjes en de champignons. Haal de kip uit de oven en doe er de groenten bij. Kruid met peper en zout. Zet nog ± 30 min. in de hete oven.

Tip

Maakt u deze schotel op voorhand? Volg dan het recept t.e.m. stap 3. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 4.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van 1/3 citroen (niet het wit) en pers de citroen volledig uit.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng 4 eetl. olijfolie onder de peterselie, het knoflook, het citroensap en de citroenzeste. Kruid met peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met het mengsel.

  9. Zet de kip 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Snij intussen de lente-uitjes in 3. Meng 2 eetl. olijfolie onder de diepgevroren aardappelblokjes, de diepgevroren paprikareepjes, de lente-uitjes en de champignons. Haal de kip uit de oven en doe er de groenten bij. Kruid met peper en zout. Zet nog ± 30 min. in de hete oven.

Tip

Maakt u deze schotel op voorhand? Volg dan het recept t.e.m. stap 3. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 4.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 44.5 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal