Dunne lende met slaatje van risone en waterkers
Dunne lende met slaatje van risone en waterkers

Dunne lende met slaatje van risone en waterkers

Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 57.1 g
Eiwit 50.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. marineren)

  3. Schil en rasp de gember fijn.

  4. Meng de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de geraspte gember. Bestrijk er de dunne lende mee en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  5. Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  6. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  7. Schil de komkommer en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Dep de dunne lende droog en gril ze op een matig warme barbecue gedurende ± 15 min. aan elke kant (voor saignant; als u het beter doorbakken wil, laat u het langer op de grill). Draai regelmatig om.

  11. Meng ondertussen de waterkers, de lente-uitjes, het knoflook en de komkommer met de risone.

  12. Roer er de Griekse yoghurt en het citroensap onder en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verwijder het been van het vlees en snij in dikke sneden. Serveer met de risone, een tomatensalade en een stukje brood.

Tip

Ook lekker in de oven Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken? Reken dan 5 à 10 min. langer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. marineren)

  3. Schil en rasp de gember fijn.

  4. Meng de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de geraspte gember. Bestrijk er de dunne lende mee en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  5. Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  6. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  7. Schil de komkommer en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Dep de dunne lende droog en gril ze op een matig warme barbecue gedurende ± 15 min. aan elke kant (voor saignant; als u het beter doorbakken wil, laat u het langer op de grill). Draai regelmatig om.

  11. Meng ondertussen de waterkers, de lente-uitjes, het knoflook en de komkommer met de risone.

  12. Roer er de Griekse yoghurt en het citroensap onder en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verwijder het been van het vlees en snij in dikke sneden. Serveer met de risone, een tomatensalade en een stukje brood.

Tip

Ook lekker in de oven Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken? Reken dan 5 à 10 min. langer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 57.1 g
Eiwit 50.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vieux Temps Amberbier Wijn Luberon A.O.P. M. Chapoutier

Bekijk het recept digitaal