- Bewaar

- Bewaar
Dunne lende met slaatje van risone en waterkers
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Amberbier Wijn Luberon A.O.P. M. Chapoutier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Schil en rasp de gember fijn.
-
Meng de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de geraspte gember. Bestrijk er de dunne lende mee en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Schil de komkommer en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Dep de dunne lende droog en gril ze op een matig warme barbecue gedurende ± 15 min. aan elke kant (voor saignant; als u het beter doorbakken wil, laat u het langer op de grill). Draai regelmatig om.
-
Meng ondertussen de waterkers, de lente-uitjes, het knoflook en de komkommer met de risone.
-
Roer er de Griekse yoghurt en het citroensap onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verwijder het been van het vlees en snij in dikke sneden. Serveer met de risone, een tomatensalade en een stukje brood.
Ook lekker in de oven Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken? Reken dan 5 à 10 min. langer.
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Amberbier Wijn Luberon A.O.P. M. Chapoutier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Schil en rasp de gember fijn.
-
Meng de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de geraspte gember. Bestrijk er de dunne lende mee en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Schil de komkommer en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Dep de dunne lende droog en gril ze op een matig warme barbecue gedurende ± 15 min. aan elke kant (voor saignant; als u het beter doorbakken wil, laat u het langer op de grill). Draai regelmatig om.
-
Meng ondertussen de waterkers, de lente-uitjes, het knoflook en de komkommer met de risone.
-
Roer er de Griekse yoghurt en het citroensap onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verwijder het been van het vlees en snij in dikke sneden. Serveer met de risone, een tomatensalade en een stukje brood.
Ook lekker in de oven Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken? Reken dan 5 à 10 min. langer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Amberbier Wijn Luberon A.O.P. M. Chapoutier