Dunne lende met zuiderse saus, frietjes en multicolorsalade
Dunne lende met zuiderse saus, frietjes en multicolorsalade

Dunne lende met zuiderse saus, frietjes en multicolorsalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 40.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 43.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de kluit van de sla en snij de bladeren in repen. Snij de rode ui in halve ringen en de tomaten in de lengte in 4.

  2. Meng 2 el olijfolie met het citroensap en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Doe de sla, de tomaten en de rode ui in een mengkom en meng er de dressing onder.

  3. Kruid de dunne lende aan 1 kant met zwarte peper en grof zeezout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees 2 min. op de gekruide kant. Draai om en bak nog 2 min. op de andere kant. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  4. Doe de tapenade, de room en de ricotta in een steelpannetje en verwarm 2 min. al roerend.

  5. Bak de frieten zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de frietjes en de salade. Serveer er de rest van de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de kluit van de sla en snij de bladeren in repen. Snij de rode ui in halve ringen en de tomaten in de lengte in 4.

  2. Meng 2 el olijfolie met het citroensap en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Doe de sla, de tomaten en de rode ui in een mengkom en meng er de dressing onder.

  3. Kruid de dunne lende aan 1 kant met zwarte peper en grof zeezout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees 2 min. op de gekruide kant. Draai om en bak nog 2 min. op de andere kant. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  4. Doe de tapenade, de room en de ricotta in een steelpannetje en verwarm 2 min. al roerend.

  5. Bak de frieten zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de frietjes en de salade. Serveer er de rest van de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 40.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 43.3 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Château de Castets Vieilles Vignes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal