Duo van vis in mosterdsaus met champignon-aardappelpannetje
Duo van vis in mosterdsaus met champignon-aardappelpannetje

Duo van vis in mosterdsaus met champignon-aardappelpannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Doe intussen de witte wijn, de visfond, de takjes tijm en het laurierblaadje in een brede kookpot. Leg de diepgevroren mignonnettes naast elkaar in de kookpot en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Schep de vis uit de kookpot en hou warm. Verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje en roer de mosterd onder het kookvocht. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Roer de gekookte aardappelen onder de champignons en warm nog even op.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 1 mignonnette van zalm en 1 mignonnette van kabeljauw. Lepel er de mosterdsaus over en geef er de aardappelen met champignons bij. Werk af met een plukje tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Doe intussen de witte wijn, de visfond, de takjes tijm en het laurierblaadje in een brede kookpot. Leg de diepgevroren mignonnettes naast elkaar in de kookpot en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Schep de vis uit de kookpot en hou warm. Verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje en roer de mosterd onder het kookvocht. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Roer de gekookte aardappelen onder de champignons en warm nog even op.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 1 mignonnette van zalm en 1 mignonnette van kabeljauw. Lepel er de mosterdsaus over en geef er de aardappelen met champignons bij. Werk af met een plukje tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martin's Pale Ale Amberbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche

Bekijk het recept digitaal