Eendenborst met abrikozensaus en kaneelappeltjes
Eendenborst met abrikozensaus en kaneelappeltjes

Eendenborst met abrikozensaus en kaneelappeltjes

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 48.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit), pers de sinaasappel en vang het sap op.

  3. Schil de appelen en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.

  4. Boen de zoete aardappelen schoon.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.

  7. Schil en rasp de gember.

  8. Bereiding:
  9. Leg de zoete aardappelen in een oven-schotel en zet 45 à 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de stukken appel 3 min. aan elke kant. Bestrooi met kaneel en hou warm in de oven.

  11. Doe de abrikozenconfituur samen met de geraspte gember, de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, de sojasaus en het bier in een steelpan. Laat 5 min. sudderen en bind lichtjes met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Leg ondertussen de eendenborstfilets met de velkant naar onder en naast elkaar in een braadpan met antiaanbaklaag en laat 10 min. bakken, zonder vetstof. Giet regelmatig het braadvet weg, zodat het vlees een krokant korstje krijgt.

  13. Kruid met peper en zout en bak de andere kant nog 6 min.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenborstfilets in sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en bieslook en lepel er de abrikozensaus bij. Garneer met de reepjes gedroogde abrikoos en de veenbessen. Serveer met de kaneelappeltjes en een zoete aardappel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit), pers de sinaasappel en vang het sap op.

  3. Schil de appelen en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.

  4. Boen de zoete aardappelen schoon.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.

  7. Schil en rasp de gember.

  8. Bereiding:
  9. Leg de zoete aardappelen in een oven-schotel en zet 45 à 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de stukken appel 3 min. aan elke kant. Bestrooi met kaneel en hou warm in de oven.

  11. Doe de abrikozenconfituur samen met de geraspte gember, de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, de sojasaus en het bier in een steelpan. Laat 5 min. sudderen en bind lichtjes met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Leg ondertussen de eendenborstfilets met de velkant naar onder en naast elkaar in een braadpan met antiaanbaklaag en laat 10 min. bakken, zonder vetstof. Giet regelmatig het braadvet weg, zodat het vlees een krokant korstje krijgt.

  13. Kruid met peper en zout en bak de andere kant nog 6 min.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenborstfilets in sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en bieslook en lepel er de abrikozensaus bij. Garneer met de reepjes gedroogde abrikoos en de veenbessen. Serveer met de kaneelappeltjes en een zoete aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 48.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bon Secours Blond

Bekijk het recept digitaal