- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst met abrikozensaus en kaneelappeltjes
Onze drankensuggesties
Bier Bon Secours Blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit), pers de sinaasappel en vang het sap op.
-
Schil de appelen en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.
-
Boen de zoete aardappelen schoon.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Leg de zoete aardappelen in een oven-schotel en zet 45 à 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de stukken appel 3 min. aan elke kant. Bestrooi met kaneel en hou warm in de oven.
-
Doe de abrikozenconfituur samen met de geraspte gember, de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, de sojasaus en het bier in een steelpan. Laat 5 min. sudderen en bind lichtjes met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Leg ondertussen de eendenborstfilets met de velkant naar onder en naast elkaar in een braadpan met antiaanbaklaag en laat 10 min. bakken, zonder vetstof. Giet regelmatig het braadvet weg, zodat het vlees een krokant korstje krijgt.
-
Kruid met peper en zout en bak de andere kant nog 6 min.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en bieslook en lepel er de abrikozensaus bij. Garneer met de reepjes gedroogde abrikoos en de veenbessen. Serveer met de kaneelappeltjes en een zoete aardappel.
Onze drankensuggesties
Bier Bon Secours Blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit), pers de sinaasappel en vang het sap op.
-
Schil de appelen en snij in 6. Besprenkel met het citroensap.
-
Boen de zoete aardappelen schoon.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Leg de zoete aardappelen in een oven-schotel en zet 45 à 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de stukken appel 3 min. aan elke kant. Bestrooi met kaneel en hou warm in de oven.
-
Doe de abrikozenconfituur samen met de geraspte gember, de sinaasappelzeste, het sinaasappelsap, de sojasaus en het bier in een steelpan. Laat 5 min. sudderen en bind lichtjes met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Leg ondertussen de eendenborstfilets met de velkant naar onder en naast elkaar in een braadpan met antiaanbaklaag en laat 10 min. bakken, zonder vetstof. Giet regelmatig het braadvet weg, zodat het vlees een krokant korstje krijgt.
-
Kruid met peper en zout en bak de andere kant nog 6 min.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en bieslook en lepel er de abrikozensaus bij. Garneer met de reepjes gedroogde abrikoos en de veenbessen. Serveer met de kaneelappeltjes en een zoete aardappel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bon Secours Blond