Everzwijnengebraad met penne in de oven
Everzwijnengebraad met penne in de oven

Everzwijnengebraad met penne in de oven

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1024 kcal
Vet 55.4 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 72.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Mix 4 eetl. olijfolie met het knoflook en de rozemarijn, kruid met peper. Wrijf er het everzwijnengebraad mee in en laat 1 u in de koelkast staan.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  5. Rasp de provolone en de pecorino. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het everzwijnengebraad langs alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschotel, overgiet met 2 dl wildfond en schuif ± 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de mediterrane groentemix gedurende 5 min. Neem van het vuur en meng met de passata, de ricotta, de pecorino en het kruidentuiltje. Roer alles onder de pasta en giet in een beboterde (met 1/2 eetl.) ovenschotel.

  9. Bedek de schotel met de geraspte provolone en de schijfjes mozzarella. Schuif de laatste 15 à 20 min. mee in de oven bij het everzwijnengebraad.

  10. Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Giet de rest van de wildfond in de schotel en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er 1 eetl. koude boterklontjes onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het everzwijnengebraad in sneetjes van 1 cm dikte en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en geef er de pastagratin bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Mix 4 eetl. olijfolie met het knoflook en de rozemarijn, kruid met peper. Wrijf er het everzwijnengebraad mee in en laat 1 u in de koelkast staan.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  5. Rasp de provolone en de pecorino. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het everzwijnengebraad langs alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschotel, overgiet met 2 dl wildfond en schuif ± 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de mediterrane groentemix gedurende 5 min. Neem van het vuur en meng met de passata, de ricotta, de pecorino en het kruidentuiltje. Roer alles onder de pasta en giet in een beboterde (met 1/2 eetl.) ovenschotel.

  9. Bedek de schotel met de geraspte provolone en de schijfjes mozzarella. Schuif de laatste 15 à 20 min. mee in de oven bij het everzwijnengebraad.

  10. Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Giet de rest van de wildfond in de schotel en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er 1 eetl. koude boterklontjes onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het everzwijnengebraad in sneetjes van 1 cm dikte en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en geef er de pastagratin bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1024 kcal
Vet 55.4 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 72.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape Opmerkelijke châteauneuf met een sterke persoonlijkheid. Het rijke geurenboeket wordt gevolgd door een krachtige, volle en kruidige smaak.

Bekijk het recept digitaal