- Bewaar

- Bewaar
Everzwijnengebraad met uien-sinaaskonfijt
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 250 °C.
-
Pers het sap uit 1 sinaasappel, schil de 2 andere tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Doe dit alles boven een kommetje en vang het sap op.
-
Schil de aardappelen.
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Plaats het everzwijnengebraad in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. boter over en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 35 à 40 min. garen.
-
Doe ondertussen de uiringen in een kookpot samen met het sinaasappelsap, de suiker en de roze bessen. Laat 25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg er de laatste 3 min. de partjes sinaasappel bij.
-
Kook de aardappelen in 15 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer de aardappelen en meng er 1 eetl. boter en de mosterd onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de schotel en schraap de braadresten los met de wildfond. Giet in een steelpannetje en laat even inkoken. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en verdeel over de borden.
-
Lepel het braadvocht rond de sneetjes en geef er het sinaas-uienkonfijt bij. Serveer met de mosterdpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 250 °C.
-
Pers het sap uit 1 sinaasappel, schil de 2 andere tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Doe dit alles boven een kommetje en vang het sap op.
-
Schil de aardappelen.
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Plaats het everzwijnengebraad in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. boter over en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 35 à 40 min. garen.
-
Doe ondertussen de uiringen in een kookpot samen met het sinaasappelsap, de suiker en de roze bessen. Laat 25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg er de laatste 3 min. de partjes sinaasappel bij.
-
Kook de aardappelen in 15 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer de aardappelen en meng er 1 eetl. boter en de mosterd onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de schotel en schraap de braadresten los met de wildfond. Giet in een steelpannetje en laat even inkoken. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en verdeel over de borden.
-
Lepel het braadvocht rond de sneetjes en geef er het sinaas-uienkonfijt bij. Serveer met de mosterdpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje