Everzwijngebraad met gratin dauphinois en Provençaalse herfstgroenten
Everzwijngebraad met gratin dauphinois en Provençaalse herfstgroenten

Everzwijngebraad met gratin dauphinois en Provençaalse herfstgroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 21.2 g
Suiker 5.7 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Leg de diepgevroren aardappelgratins in een ovenschaal.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Besmeer een ovenschaal met 1 koffiel. boter en leg het gebraad erin. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Zet de aardappelgratins na 15 min. mee in oven bij het gebraad.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes 10 min. lichtbruin. Voeg de Provençaalse groentemix en de paddenstoelen toe en roerbak 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en de gratins over de borden. Lepel eventueel wat braadvocht over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Leg de diepgevroren aardappelgratins in een ovenschaal.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Besmeer een ovenschaal met 1 koffiel. boter en leg het gebraad erin. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Zet de aardappelgratins na 15 min. mee in oven bij het gebraad.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes 10 min. lichtbruin. Voeg de Provençaalse groentemix en de paddenstoelen toe en roerbak 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en de gratins over de borden. Lepel eventueel wat braadvocht over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 21.2 g
Suiker 5.7 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier Wijn Nos Terroirs Bio A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal