Fetarolletjes met muntsaus
Fetarolletjes met muntsaus

Fetarolletjes met muntsaus

30 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kj
Energie 65 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 6.4 g
Suiker 1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  3. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. Prak de feta fijn met een vork. Snij intussen elk vel filodeeg in 4 gelijke repen. Verdeel wat spinazie over elke reep en bestrooi met feta. Rol elke reep strak op. Rol de zijkanten 1/2 cm naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan.

  5. Bak de rolletjes 4 à 5 min. goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  6. Snipper intussen de munt fijn. Pers de limoen en meng samen met de munt onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  3. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. Prak de feta fijn met een vork. Snij intussen elk vel filodeeg in 4 gelijke repen. Verdeel wat spinazie over elke reep en bestrooi met feta. Rol elke reep strak op. Rol de zijkanten 1/2 cm naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan.

  5. Bak de rolletjes 4 à 5 min. goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  6. Snipper intussen de munt fijn. Pers de limoen en meng samen met de munt onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kj
Energie 65 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 6.4 g
Suiker 1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal