Flapje van gehakt en erwten
Flapje van gehakt en erwten

Flapje van gehakt en erwten

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 20 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Klop het ei los.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 min. Voeg de kerrie, 1 koffiel. komijn, knoflook en gehakt toe. Bak al roerend 7 min. tot het gehakt gaar is.

  7. Voeg de diepgevroren erwtjes en de sojasaus toe en laat 2 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Strooi wat bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 12 vellen bekomt.

  9. Leg op elk vel 2 eetl. van het gehaktmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1/2 koffiel. komijnzaadjes. Leg op een ingevette bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Tip

- Vervang de helft van het gehakt door gekookte aardappelblokjes. Voeg toe in punt 2. - Vegetariërs kunnen het gehakt volledig vervangen door aardappelblokjes. Voeg toe in punt 1 en bak 4 min. i.p.v. 7 min.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Klop het ei los.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 min. Voeg de kerrie, 1 koffiel. komijn, knoflook en gehakt toe. Bak al roerend 7 min. tot het gehakt gaar is.

  7. Voeg de diepgevroren erwtjes en de sojasaus toe en laat 2 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Strooi wat bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 12 vellen bekomt.

  9. Leg op elk vel 2 eetl. van het gehaktmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1/2 koffiel. komijnzaadjes. Leg op een ingevette bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Tip

- Vervang de helft van het gehakt door gekookte aardappelblokjes. Voeg toe in punt 2. - Vegetariërs kunnen het gehakt volledig vervangen door aardappelblokjes. Voeg toe in punt 1 en bak 4 min. i.p.v. 7 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 20 g
Eiwit 8.5 g

Bekijk het recept digitaal