- Bewaar

- Bewaar
Flapje van gehakt en erwten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.
-
Snipper de ui fijn.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 min. Voeg de kerrie, 1 koffiel. komijn, knoflook en gehakt toe. Bak al roerend 7 min. tot het gehakt gaar is.
-
Voeg de diepgevroren erwtjes en de sojasaus toe en laat 2 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Strooi wat bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 12 vellen bekomt.
-
Leg op elk vel 2 eetl. van het gehaktmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1/2 koffiel. komijnzaadjes. Leg op een ingevette bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
- Vervang de helft van het gehakt door gekookte aardappelblokjes. Voeg toe in punt 2. - Vegetariërs kunnen het gehakt volledig vervangen door aardappelblokjes. Voeg toe in punt 1 en bak 4 min. i.p.v. 7 min.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.
-
Snipper de ui fijn.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 min. Voeg de kerrie, 1 koffiel. komijn, knoflook en gehakt toe. Bak al roerend 7 min. tot het gehakt gaar is.
-
Voeg de diepgevroren erwtjes en de sojasaus toe en laat 2 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Strooi wat bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 12 vellen bekomt.
-
Leg op elk vel 2 eetl. van het gehaktmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1/2 koffiel. komijnzaadjes. Leg op een ingevette bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
- Vervang de helft van het gehakt door gekookte aardappelblokjes. Voeg toe in punt 2. - Vegetariërs kunnen het gehakt volledig vervangen door aardappelblokjes. Voeg toe in punt 1 en bak 4 min. i.p.v. 7 min.