Flensjes `comédie française'
Flensjes `comédie française'

Flensjes `comédie française'

1 u. 30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 100.7 g
Suiker 76.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 10 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. in rust)

  3. Maak het beslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk in een mengkom. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna 1/2 dl sinaasappellikeur. Het beslag moet glad en vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 u. ruten.

  4. Voor de saus: schil de sinaasappel met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint krijgt. Snij dit in heel fijne, lange reepjes.

  5. Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken in een steelpan. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Gier er 1,5 dl sinaasappellikeur bij en laat nog 2 min. koken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt ± 1 koffiel. boter in een pannenkoekenpan en bak 1 flensje. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.

  8. Vouw de pannenkoeken in 2 en schep op elk bord 2 bolletjes ijs.

  9. Overgiet de pannenkoeken met hete sinaasappelsaus en bestrooi met wat suiker.

  10. Verwarm intussen 8 eetl. sinaasappellikeur in een pan. Flambeer (weg van de dampkap) en giet de likeur over de pannenkokene. Serveer onmiddellijk (voordat de vlam dooft).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. in rust)

  3. Maak het beslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk in een mengkom. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna 1/2 dl sinaasappellikeur. Het beslag moet glad en vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 u. ruten.

  4. Voor de saus: schil de sinaasappel met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint krijgt. Snij dit in heel fijne, lange reepjes.

  5. Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken in een steelpan. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Gier er 1,5 dl sinaasappellikeur bij en laat nog 2 min. koken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt ± 1 koffiel. boter in een pannenkoekenpan en bak 1 flensje. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.

  8. Vouw de pannenkoeken in 2 en schep op elk bord 2 bolletjes ijs.

  9. Overgiet de pannenkoeken met hete sinaasappelsaus en bestrooi met wat suiker.

  10. Verwarm intussen 8 eetl. sinaasappellikeur in een pan. Flambeer (weg van de dampkap) en giet de likeur over de pannenkokene. Serveer onmiddellijk (voordat de vlam dooft).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 100.7 g
Suiker 76.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 10 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal