- Bewaar

- Bewaar
Flensjes `comédie française'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. in rust)
-
Maak het beslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk in een mengkom. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna 1/2 dl sinaasappellikeur. Het beslag moet glad en vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 u. ruten.
-
Voor de saus: schil de sinaasappel met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint krijgt. Snij dit in heel fijne, lange reepjes.
-
Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken in een steelpan. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Gier er 1,5 dl sinaasappellikeur bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereiding:
-
Smelt ± 1 koffiel. boter in een pannenkoekenpan en bak 1 flensje. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.
-
Vouw de pannenkoeken in 2 en schep op elk bord 2 bolletjes ijs.
-
Overgiet de pannenkoeken met hete sinaasappelsaus en bestrooi met wat suiker.
-
Verwarm intussen 8 eetl. sinaasappellikeur in een pan. Flambeer (weg van de dampkap) en giet de likeur over de pannenkokene. Serveer onmiddellijk (voordat de vlam dooft).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. in rust)
-
Maak het beslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk in een mengkom. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna 1/2 dl sinaasappellikeur. Het beslag moet glad en vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 u. ruten.
-
Voor de saus: schil de sinaasappel met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint krijgt. Snij dit in heel fijne, lange reepjes.
-
Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken in een steelpan. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Gier er 1,5 dl sinaasappellikeur bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereiding:
-
Smelt ± 1 koffiel. boter in een pannenkoekenpan en bak 1 flensje. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.
-
Vouw de pannenkoeken in 2 en schep op elk bord 2 bolletjes ijs.
-
Overgiet de pannenkoeken met hete sinaasappelsaus en bestrooi met wat suiker.
-
Verwarm intussen 8 eetl. sinaasappellikeur in een pan. Flambeer (weg van de dampkap) en giet de likeur over de pannenkokene. Serveer onmiddellijk (voordat de vlam dooft).