Florentijnse kotelet
Florentijnse kotelet

Florentijnse kotelet

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 47.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Scheur de mozzarella in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Voeg de spinazie toe en verwarm al roerend zonder deksel op een hoog vuur (tot het vocht verdampt is). Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Schik de spinazie in een ovenschaal en leg er het vlees op. Verdeel er de tomaten en mozzarella over.

  9. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste minuten de grill aan.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Scheur de mozzarella in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Voeg de spinazie toe en verwarm al roerend zonder deksel op een hoog vuur (tot het vocht verdampt is). Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Schik de spinazie in een ovenschaal en leg er het vlees op. Verdeel er de tomaten en mozzarella over.

  9. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste minuten de grill aan.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 47.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. | Sardegna | Italië

Bekijk het recept digitaal