- Bewaar

- Bewaar
Focaccia
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in en strooi wat zout langs de kanten van het kuiltje (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in contact komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet met 2 eetl. olijfolie in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Voeg de gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn en oregano) toe en kneed het deeg nog eens goed gedurende enkele minuten.
-
Verdeel het deeg in stukken en vorm vierkante of rechthoekige platte (± 2 cm dik) broden. Leg ze op een met olijfolie bestreken bakplaat.
-
Strooi er wat grof zeezout over en maak met de vingertoppen enkele putjes in het deeg.
-
Druk daarin enkele takjes verse tijm en rozemarijn en bestrijk met olijfolie.
-
Laat 20 à 25 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud bij de barbecue of zuiderse voorgerechten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in en strooi wat zout langs de kanten van het kuiltje (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in contact komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet met 2 eetl. olijfolie in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Voeg de gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn en oregano) toe en kneed het deeg nog eens goed gedurende enkele minuten.
-
Verdeel het deeg in stukken en vorm vierkante of rechthoekige platte (± 2 cm dik) broden. Leg ze op een met olijfolie bestreken bakplaat.
-
Strooi er wat grof zeezout over en maak met de vingertoppen enkele putjes in het deeg.
-
Druk daarin enkele takjes verse tijm en rozemarijn en bestrijk met olijfolie.
-
Laat 20 à 25 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud bij de barbecue of zuiderse voorgerechten.