- Bewaar

- Bewaar
Forel met amandel-botersaus en gestoofde spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Hak de peterselie grof.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bereiding:
-
Kruid de forellen met zwarte peper en zout (ook een beetje aan de binnenkant). Verdeel de helft van de grofgehakte peterselie over de binnenkant van de forellen.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de forellen aan alle kanten gaar en goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat de spinazieblaadjes slinken. Voeg op het einde de room toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de vis en voeg de amandelschilfers en de rest van de peterselie toe.
-
Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de forellen over de borden en lepel er de amandel-botersaus over. Geef er de spinazie, de rijst en de partjes citroen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Hak de peterselie grof.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bereiding:
-
Kruid de forellen met zwarte peper en zout (ook een beetje aan de binnenkant). Verdeel de helft van de grofgehakte peterselie over de binnenkant van de forellen.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de forellen aan alle kanten gaar en goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat de spinazieblaadjes slinken. Voeg op het einde de room toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de vis en voeg de amandelschilfers en de rest van de peterselie toe.
-
Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de forellen over de borden en lepel er de amandel-botersaus over. Geef er de spinazie, de rijst en de partjes citroen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland