Forel met amandel-botersaus en gestoofde spinazie
Forel met amandel-botersaus en gestoofde spinazie

Forel met amandel-botersaus en gestoofde spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 52.5 g
Eiwit 51.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Hak de peterselie grof.

  4. Snij de citroen in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Kruid de forellen met zwarte peper en zout (ook een beetje aan de binnenkant). Verdeel de helft van de grofgehakte peterselie over de binnenkant van de forellen.

  7. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de forellen aan alle kanten gaar en goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat de spinazieblaadjes slinken. Voeg op het einde de room toe en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in de pan van de vis en voeg de amandelschilfers en de rest van de peterselie toe.

  11. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de forellen over de borden en lepel er de amandel-botersaus over. Geef er de spinazie, de rijst en de partjes citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Hak de peterselie grof.

  4. Snij de citroen in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Kruid de forellen met zwarte peper en zout (ook een beetje aan de binnenkant). Verdeel de helft van de grofgehakte peterselie over de binnenkant van de forellen.

  7. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de forellen aan alle kanten gaar en goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat de spinazieblaadjes slinken. Voeg op het einde de room toe en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in de pan van de vis en voeg de amandelschilfers en de rest van de peterselie toe.

  11. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de forellen over de borden en lepel er de amandel-botersaus over. Geef er de spinazie, de rijst en de partjes citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 52.5 g
Eiwit 51.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal