Forel met een preivulling in mosterdsaus
Forel met een preivulling in mosterdsaus

Forel met een preivulling in mosterdsaus

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen ontdooien. Steek de ogen uit met een puntig mes (voor een mooie presentatie). Spoel de binnen- en buitenkant van de forellen en dep ze goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan, doe er de diepgevroren prei in, dek af en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig om en neem op het einde het deksel weg. Werk af met 6 eetl. geraspte parmezaan en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vul de forellen met de prei en schik ze in een ovenschotel.

  6. Los 1/2 blokje visbouillon op in 1,5 dl heet water en giet de bouillon over de forellen. Besprenkel met wat citroensap.

  7. Dek de schotel af en schuif hem in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat 35 min. gaar worden. (1)

  8. Giet het kookvocht door een zeef in een brede pan. Laat 2 min. inkoken, voeg de mosterd en de room toe en laat nog even inkoken. Bind met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Schik een forel op elk bord en geef er de saus apart bij. Dien op met een nestje tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen ontdooien. Steek de ogen uit met een puntig mes (voor een mooie presentatie). Spoel de binnen- en buitenkant van de forellen en dep ze goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan, doe er de diepgevroren prei in, dek af en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig om en neem op het einde het deksel weg. Werk af met 6 eetl. geraspte parmezaan en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vul de forellen met de prei en schik ze in een ovenschotel.

  6. Los 1/2 blokje visbouillon op in 1,5 dl heet water en giet de bouillon over de forellen. Besprenkel met wat citroensap.

  7. Dek de schotel af en schuif hem in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat 35 min. gaar worden. (1)

  8. Giet het kookvocht door een zeef in een brede pan. Laat 2 min. inkoken, voeg de mosterd en de room toe en laat nog even inkoken. Bind met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Schik een forel op elk bord en geef er de saus apart bij. Dien op met een nestje tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 30.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Sainte-Anne A.C. Entre-deux-Mers Wijn Pittige droge witte bordeauxwijn met een stralende lichtgouden kleur en een heel frisse en fruitige neus. Het verfrissende fruit komt bovendien rijkelijk terug in de lekkere en licht nerveuze smaak. Wijn Riesling, Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.

Bekijk het recept digitaal