- Bewaar

- Bewaar
Forel met groenekruidensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid. Jong en koel drinken. Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel schenken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen oppervlakkig ontdooien. Spoel ze af onder stromend water. Snij de vinnen af en haal de ogen uit met een puntig mes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Schik de forellen naast elkaar op een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Verdeel er een in schijfjes gesneden citroen over. Overgiet met de witte wijn en dek af. Schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat gedurende 35 tot 45 min. gaar worden (afhankelijk van de dikte). (1)
-
Intussen bereidt u de koninginnenhapjes: voor de vulling stooft u eerst in 1 eetl. boter de in vieren gesneden champignons en de helft van de kervel. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en laat zo gedurende ± 5 min. zonder deksel stoven.
-
Voeg de diepgevroren garnalen, 1 eetl. tomatenketchup en 2 eetl. room toe. Meng goed dooreen en laat nog eens 2 min. stoven. Verdeel over de bladerdeegpasteitjes (waar u eerst het hoedje hebt uitgesneden). Bestrooi met wat geraspte emmentaler en leg er het hoedje terug op.
-
Zet bij in de oven tijdens de laatste 10 min. van de kooktijd van de vis.
-
Als de forellen gaar zijn, giet u het kookvocht door een zeef in een kookpan. Laat gedurende 1 min. goed koken en voeg de rest van de kervel toe. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus en laat 1 min. doorkoken. Voeg tot slot 3 eetl. room, 1 koffiel. peterselie, 1 koffiel. bieslook en 1 koffiel. dragon toe en roer goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Schik de forellen op een schotel en omring met de koninginnenhapjes. Geef er de saus apart bij en serveer met toefjes aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid. Jong en koel drinken. Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel schenken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen oppervlakkig ontdooien. Spoel ze af onder stromend water. Snij de vinnen af en haal de ogen uit met een puntig mes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Schik de forellen naast elkaar op een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Verdeel er een in schijfjes gesneden citroen over. Overgiet met de witte wijn en dek af. Schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat gedurende 35 tot 45 min. gaar worden (afhankelijk van de dikte). (1)
-
Intussen bereidt u de koninginnenhapjes: voor de vulling stooft u eerst in 1 eetl. boter de in vieren gesneden champignons en de helft van de kervel. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en laat zo gedurende ± 5 min. zonder deksel stoven.
-
Voeg de diepgevroren garnalen, 1 eetl. tomatenketchup en 2 eetl. room toe. Meng goed dooreen en laat nog eens 2 min. stoven. Verdeel over de bladerdeegpasteitjes (waar u eerst het hoedje hebt uitgesneden). Bestrooi met wat geraspte emmentaler en leg er het hoedje terug op.
-
Zet bij in de oven tijdens de laatste 10 min. van de kooktijd van de vis.
-
Als de forellen gaar zijn, giet u het kookvocht door een zeef in een kookpan. Laat gedurende 1 min. goed koken en voeg de rest van de kervel toe. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus en laat 1 min. doorkoken. Voeg tot slot 3 eetl. room, 1 koffiel. peterselie, 1 koffiel. bieslook en 1 koffiel. dragon toe en roer goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Schik de forellen op een schotel en omring met de koninginnenhapjes. Geef er de saus apart bij en serveer met toefjes aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid. Jong en koel drinken. Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel schenken.